Новини

ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПРИЕМАНЕ НА ПРОГРАМА ЗА ОТПУСКАНЕ НА ЕДНОКРАТНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ ЗА НАСЪРЧАВАНЕ НА РАЖДАЕМОСТТА И ОТГЛЕЖДАНЕТО НА ДЕЦА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА СЕПТЕМВРИ

В действащата подзаконова нормативна база на община Септември липсва подобен тип еднократна помощ, която да стимулира чисто финансово едни бъдещи родители и осиновители и да спомогне в първите им стъпки по отглеждане на едно дете.

Предвид ниската раждаемост в община Септември, действителността у нас ни принуждава да търсим социални методи, чрез които да стимулираме семействата да имат повече деца. Голяма част от двойките не си позволяват да направят тази крачка да имат дете или дори и да я направят, то те се ограничават до едно, най-много две деца. Причината е проста – липса на достатъчно финансови средства, с които да подсигурят началните материални нужди на новия член на семейството, а именно бебешки дрехи, които омаляват бързо, детска количка, бебешко креватче, шкаф за дрехи и др. Приемането на тази Програма е необходимо, за да може по-голяма част от младите семейства да бъдат стимулирани чрез една финансова помощ, която би им помогнала в първите стъпки от раждането/осиновяването на едно дете.

По-подробно с мотивите за приемане и проекта на програмата може да се запознаете тук.

Предложения и мнения по проекта на програмата могат да бъдат подавани на електронна поща Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. в срок до 30 дни след публикуването на настоящите мотиви и проект.